Biyografi


Türkçe
TÜRKÇE
English
ENGLISH

Biyografi

İstanbul doğumlu olan Ahmet Özkan ilk olarak 2003 yılında Boston, ABD merkezli Yang’s Martial Arts Association (YMAA)’da Master Yang Jwing Ming’den Yang stili dersi alarak tai chi tecrübesine başlamıştır. Daha sonra Chen stilinin diğer stillerin ondan doğduğu orjinal stil olması dolayısıyla bu stile ilgi duymuş, 2004 ve 2005 yıllarında büyük usta Chen Zhenglei’nin öğrencisi usta Liu Yong’un Manchester, İngiltere’de Sue Johnson'un British Chen Style Tai Chi College organizasyonundaki atölye çalışmalarına katılmıştır. 2004 ve 2005 yıllarındaki çalışmalarda eski form solo rutinleri, 18 form, kılıç ve pala rutinleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Master Liu Yong İstanbul’da Chen stili derslerini vermeye başlamasını tavsiye etmiştir.

2006'da Liu Yong ile İngiltere'deki derslerinde savunma sanatı uygulamaları, tek ve çift el elle itme (push hands) çalışmalarının yanında yeni çerçeve 1. rutin solo serisi üzerinde çalışmıştır. Nisan 2007'de Çin'e ilk defa olarak gitimiş, Master Liu Yong'un Lianyungang'daki merkezinde ve Pekin'de kendisi ile Yeni Form 1. ve 2. rutin (Xin Jia Yi Lu ve Er Lu) ve 5 çeşit elle itme (push hands) derslerini daha derin şekilde çalışma imkanı bulmuştur. Ekim 2007'de İngiltere'de gerçekleşen çalışmalarda ise yine 5 çeşit push hands ve yön değişimleri, ve solo formların revizyonu üzerinde çalışmıştır. 2008'de Bournemouth, İngiltere'de Master Liu Yong ile push hands ve solo dadao eğitimi almıştır. 2009 ve 2011 Mayıs'larında ise İstanbul'a gelen master ile solo formlar, push hands, solo kılıç ve pala eğitimi yanında standing qigong çalışmıştır. 2012'de Master Liu Yong'un İstanbul ziyaretinde mızrak solo formunu da öğrenmiştir.  

Ahmet Özkan, eski sitil (Lao Jia) 74 ve 40 formluk 1.ve 2. rutinler, tek kılıç, tek pala formları, Xin Jia (yeni çerçeve) 1. ve 2. rutinleri, push hands ve 18 ve 9 formluk seriyi öğretmektedir.

Ahmet Özkan, Bogaziçi Üniversitesi Makina mühendisliği'nden lisans derecesi (1992) ve ABD’de Michigan Üniversitesi /Ann Arbor’dan işletme masteri derecesini (1995) almıştır. Daha sonra Türkiye'de yatırım bankacılığında 7 yıl finansal analist olarak çalışmştır. Halen karbon finans danışmanlık sektöründe çalışmaktadır.